Nyår hos pappa

Idag är det dagen innan nyårsafton. Jag och Malin åker till Pappa för att fira det nya året. Annars så brukar vi fira det med mamma och alla djuren, men i år så blir det inga djur och ingen mamma då hon är kvar i Umeå. Vi är många som tänker på dig. Vi hjälper dig att kämpa. 
Men det är mysigt att vara hemma hos pappa också. Med mycket mat och god dricka. Det tog ett bra tag innan vi äntligen kom iväg till pappa i dag. Sprang på stan för att fixa en hel del saker, handla och in på banken för att sätta in pengar. När jag väl kommer fram så säger hon i kassan att de tar inte emot några kontaner här. Nähe, då var det bara att fara till nästa ställe. Att man inte fick veta det lite innan än att stå i en kö typ i ca 25 min. Jag trodde att banken var till för att sätta in pengar. Men tydligen inte alla. Men när vi väl kom fram till pappa så fick jag en kall öl och maten var färdig. Bara till och äta.
Skönt att få krypa ner under täcket snart, när man vet att det är jätte kallt ute. Och att man inte behöver upp så tidigt. Så i morgon ska jag ta sovmorgon de kan jag lova er. 
Just nu så är det -15 Burr.
Jag har även bestämt mig för att läsa upp matten. Har idag skickat en ansökan om mitt intresse. Hoppas att man kan komma igång snart. Skulle helst vilja få det gjort innan min födelsedag. Vad tro ni om det.? Kan man klara det på så kort tid.

Inget har förändrats med våran mamma. Utan att hennes värden ska gå ner och att hon ska bygga upp sitt immunförsvar så gott det går. Om allt går som det är tänkt så kan hon få komma hem 1 vecka innan nästa cellgiftsbehndling.

Mammma med Leukemi (blodcancer)

28/12 I morse när vi var upp på avdelningen, så var mamma jättetrött. Hon var tvungen att göra en del saker som sin morgonritual. Men sen lät vi henne vila ett tag eftersom hon var helt slut. Så jag och syster mi åkte in till city här i Umeå. Wow att man har lät sig hitta vart man ska köra. Men att de ska vara så mycket folk gör ju en galen.
Och att man inte kan hitta någon vettig mat det är underligt. Hittade inte ens turistinfon. Vi hittade till slut ett ställe där vi åt pizzabuffe. Inte var det jätte gott inte, men det gick ner iaf. Nere på stan hittade jag ett par byxor och lite andra små prylar. När vi senare kom tillbaka till mamma så var hon allt lite piggare. Hon frågade om vi kunde spela kort med henne. Gick genast ut på avdelningen och hämtade en kortlek. Sen spelade vi plump. Om ni känner till det.
I morgon bär det av hemåt igen. Där det är snöstorm, kul. Å här är det inte någon snö utan bara kallt.
Det känns både och att få komma hem, men att lämna mamma här utan någon alls känns inge bra. 


Mammma med Leukemi (blodcancer)

Leukemi är en rad olika cancertyper i blodet. Det finns olika former av både akut och kronisk leukemi som har olika symtomer. Min mamma har nu fått diagnosen AML, akut myeloisk leukemi.

Det hela började den 21/12 med att hon åkte till Hc i Hammarstrand. För att ännu en gång få hjälp med de som aldrig har blivit bra. Att konstant vara sjuk en längre tid, tror jag inte någon skulle vilja vara.

Hon hade allt för höga värden så därför vart hon inskickad till Östersunds sjukhus, där det fortsatte att undersöka henne. Till slut så fick de fram att hon hade någon form av leukemi.

Så den 22/12 vaknade jag utav att Malin (Syster) ringde mig och sa att Mamma hade åkte upp till Umeås sjukhus med helikopter, där vid 07.30 tiden.
Det jag först tänkte va jaha de var den påhälsningen det. De tog ett tag innan jag fattade att hon måste ha varit så pass dålig eftersom det gick så fort.
Senare på kvällen får mamma veta att hon har akut leukemi.

23/12
Det är idag som mammas behandling börjar. Där hon ska få cytostatika (cellgift) i 5 dagar 2 ggr/dag.
Hon är trött och blir alltmer tröttare. Läkaren ringer och berättar en del saker, som tex att det finns risk att hon kan dö. Man kan dö av allt var min tanke. Var nog i chock då. Jag for till jobbet som vanligt. När jag väl kom dit så föll jag bara ihop av gråt.

24/12
Ringer och pratar med sköterskan om mamma. Då hon säger att hon är väldigt trött där hon även förklarar att så kan det bli av cytostatikan som hon får.

25/12 Jag jobbar som vanligt men har mamma och det som läkaren sa i tankarna hela tiden.

26/12 Så åker jag och Malin upp till Umeå Norrlands universitetssjukhus. Resan tog nästan dö på mig. Har aldrig kört 40 mil själv. Men vi ville fram så det vara bara att köra. Dagen att köra upp på började inte så bra. För stormen Dagmar hade dragit in över oss. Så det vart lite små stopp efter vägen, där det låg träd.
När vi väl kom fram till mamma så var jag nöjd med att ha tagit oss hit. :) Å sen var det dom här hissarna som inte tog oss dit vi ville. Åkte fel x antal gånger. Men vi fick ett par goda skratt iaf.
Men inte nog på det så skulle det ätas oxå. Så det var bara att bege sig ut igen. Jag trött och hungrig blir inte alls rolig att ha med att göra. Och i en ny stad som jag inte ens känner till.
Sen bar det av hem och sova för att orka träffa läkaren i morgon.

27/12 Upp kl 7.30 för att ringa till chefen och avboka några ärenden för idag och säga att jag blir hemma hela veckan. Är ju uppe hos mamma nu. Idag fick vi träffa Läkaren. Medans mamma vilade så åkte jag och systra mi in till stan här i Umeå för att handla lite saker som mamma ville ha bla pennor.

Fortsättning följer...


RSS 2.0